2020-09-30 08:18:47

Frissítés v1.12

ÚJ FUNKCIÓK

Évközbeni csomagbővítés funkció

Fejlesztésünkkel a WebTax rendszeren belül lehetősége van bővíteni, illetve másik csomagra váltani, ha elfogyna számlakerete. A bővítéssel a meglévő és az új csomag közötti különbözetet kell majd kiegyenlítenie.

NAV adószám ellenőrzés a kimenő és bejövő bizonylat rögzítéskor

Mind a kimenő, mind a bejövő bizonylatok készítésekor az új fejlesztésünkkel a NAV adószám ellenőrzésével még biztonságosabban tudja bizonylatait rögzíteni. Ellenőrizni tudja, hogy az adott adószám a rögzítés pillanatában érvényes-e, így biztosítható, hogy ne fogadjon be olyan számlákat, amelynél pl. a partner adószáma törölt, vagy hibás.

Dokumentumtár szintek és típusok kezelése

A Dokumentumtár a WebTax rendszer indulása óta elérhető. A Novitax programokból PDF dokumentumok feltöltésére van lehetősége. (Más, nem Novitax programokból API segítségével teheti meg). Mostani fejlesztésünkkel már jogosultságokat is be tud állítani, hogy mely dokumentumot, milyen szintű felhasználó, és/vagy milyen típusú dokumentumot tekinthet meg. A Tudástárban részletes leírást is talál a beállításokhoz.

API: kimenő bizonylatok sztornózása, kiegyenlítések kapcsolása és törlése, bizonylat létrehozáskor előlegszámla/számlák kapcsolása

A WebTax rendszerben már korábban lehetőség volt API-val számlát készíteni. Jelenlegi fejlesztésünkkel az eddigi lehetőségeket bővítettük az alábbiakkal:
kimenő bizonylatok sztronózása, kiegyenlítések kapcsolása és törlése, bizonylat létrehozáskor előlegszámla/számlák kapcsolása


Módosítások

Érthetőbb hibaoldalak/hibaüzenetek
Az WebTax rendszer internetes rendszer, így az internetes hibajelzéseket használja, melyek angol nyelven jelentek meg. Ezeket fordítottuk le magyar nyelvre a könnyebb érthetőség végett.

Devizakódok a pénznem kiválasztókba
Azokban a funkciókban ahol pénznemet kellett kiválasztani a pénznem megnevezése szerepelt csak, a pénznem devizakódját nem adtuk meg. Mostani fejlesztésünkben már a pénznemek devizakódjai is látszanak.

Keresés/szűrés tételnévre a számla lista oldalon
A kimenő és bejövő számlák között többféle szűrési lehetőségre adtunk lehetőséget, melyet kiegészítettünk a tétel megnevezésével. Így a számlában található tétel/cikk-re szűrve is készíthet szűrést, melyet xls file-ba is importálhat. Ennek segítségével gyorsan visszakereshető egy adott termék eladásához/beszerzéséhez kapcsolódó számla.

A NAV számla export xlsx-ben új oszlopok: Bruttó összeg WebTaxban és egyezik-e a két összeg
A legújabb fejlesztésünk, melyről Hírlevélben is beszámoltunk a NAV számla export xls formátumban. Ezt a fejlesztésünket bővítettük ki azzal, hogy az xls tartalmazza a bruttó végösszeget, és így a WebTax-ban rögzített bizonylattal össze tudja hasonlítani azt.