2022-01-12 09:08:30

Frissítés v1.25

Exportok menüpontban történt változások

A könnyebb kezelhetőség végett átdolgozásra került az Exportok menü. A Számla export funkcióval lehetőséget adunk arra, hogy a kimenő bizonylataik egyszerűen exportálhatóak legyenek. Jelenleg 3 féle exporot támogatunk:

  • NAV XML: a NAV online rendszere felé automatikusan beküldött xml-ek
  • PDF: a pdf számlaképek (például utólagos/tömeges nyomtatáshoz)
  • NAV adatszolgáltatás: a régi NAV adatszolgáltatás xm.   Lehetőséget adunk számla kelte, teljesítése, számlatömb, számla sorszám szerinti szűrési lehetőségek beállítására is.  

Lehetőséget adunk számla kelte, teljesítése, számlatömb, számla sorszám szerinti szűrési lehetőségek beállítására is.  

 

Partner törlés összevonással funkció

A gyakorlatban sajnos többször tapasztaljuk, hogy egy Partner kétszer kerül a törzsadatokba. Ennek javítására készítettük el a Partner törlés összevonással funkciót. Használatával megadható, hogy a törlésre kijelölt partner bizonylatai mely partnerhez kerüljenek átvezetésre a törléssel egy időben.

 

Számlatömbökhöz kapcsolható megjegyzések

Ezzel az új lehetőséggel már nem csak általánosságban (Cégbeállítások/Beállítások) és Partner specifikusan (Törzsek/Partnerek/Beállítások) állítható be a számlára kerülő megjegyzés, hanem már a számlatömbnél is lehetőséget adunk erre. Használatával a bizonylatok kiállítása sokkal egyszerűbbé válik, ha például különböző megjegyzéseket szeretnénk megjeleníteni a díjbekérőinken, mint a számláinkon.

 

Devizás bankszámlakivonatok és kivonat tételek feldolgozása

Az ősszel elkészült fejlesztésünk tovább fejlesztése, melynek segítségével most már deviza bankszámlakivonat kézi rögzítésére vagy importálására (csv, xls, xlsx) is van lehetőség. A rögzített vagy beolvasott bankszámla forgalmat a program több szempont szerint egy öntanuló és paraméterezhető eljárással számlákhoz rendeli. A nem azonosítható tételeket kézi kapcsolással lehet rendezni.   

A deviza bank megfelelő kezeléséhez a Cégbeállítások/Alapadatok alatt Árfolyamkezelési módszer beállítása (napi/átlagárfolyam/FIFO) szükséges. Ezenkívül - mint a Ft-os banknál - a Törzsadatok/Bankszámlák alatt a devizás bankszámla adatait meg kell adni. (bankszámlaszám, IBAN, swift kód, devizanem, nyitó dátum, nyitó összeg, nyitó árfolyam, váltóhely és megadható a Napló)

 

Kimutatás / Termék menüpont továbbfejlesztése

Felhasználóink kérésének eleget téve továbbfejlesztettük a Kimutatások alatt található Termék menüpontot. A Szűrési lehetőségek közé bekerült a Partner szűrés is. A listaoldalon látszik a partner neve, mely az exportált xls-be is bekerül. Szintén a lista oldalon link vezet a kapcsolódó bizonylatra. Lehet kérni összesítést: ekkor mennyiségi egységenként csoportosítjuk a listaoldalon levő beszerzéseket és értékesítéseket.

 

Bizonylatok mentése Piszkozatként vagy Sablonként

Korábbi fejlesztésünkben egy kimenő bizonylat adatait lehetősége volt elmenteni piszkozatként, azonban, ha elkészítette belőle a számlát, a piszkozatot nem töröltük automatikusan.  Mostani fejlesztésünkkel lehetőséget adunk a választásra: piszkozat mentésekor eldöntheti, hogy piszkozatot (automatikusan törlődik, ha belőle bizonylatot hozunk létre), vagy számla sablont (nem törlődik automatikusan, többször felhasználható) kíván készíteni.

 

Cikk import továbbfejlesztés

Felhasználóink észrevételeinek eleget téve mostani fejlesztésünkkel a Cikk importálás során lehetőség van importálni már a cikk könyvelési adatait is (beszerzési/értékesítési főkönyvi számot/kontírkódot/jogcímet).